MEDIA

Νέα σενάρια για το µέλλον του Open

today2 Σεπτεμβρίου 2021 28

Background
share close

Σε νέα διάσταση εισέρχεται το ενδιαφέρον της BC Partners / United Media για την εμπλοκή της και στην ελεύθερη τηλεόραση μετά τη Nova και την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τη Wind. Με δεδομένο το νομοθετικό κώλυμα που προκύπτει (με φόντο τον νόμο Πέτσα – Λιβάνιου) αναφορικά με τις προθέσεις του group να επεκταθεί και στο συγκεκριμένο πεδίο λόγω της συμμετοχής του στη συνδρομητική τηλεοπτική αγορά, συνομιλητές του προεδρεύοντος Eπενδυτικής Eπιτροπής και της Eκτελεστικής Eπιτροπής της BC Partners, Νίκου Σταθόπουλου, θεωρούν βέβαιο ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, διαδικασία στην οποία θα επενδύσει ακόμη περισσότερο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αν στο μεταξύ δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική μεταβολή σε ό,τι αφορά τις αντίστοιχες διατάξεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι, μεταξύ άλλων, ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο εμπλοκής της BC Partners / United Media και στο κομμάτι της παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου. Υπενθυμίζεται ότι είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον για την έβδομη «ορφανή» άδεια από το ΕΣΡ μέσω παρένθετων προσώπων, ενώ εσχάτως διακινήθηκε το σενάριο περί μυστικών συζητήσεων με την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη για την ιχνηλάτηση των πιθανοτήτων εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου του Open, στο πλαίσιο των επαφών γιατην απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ΠΑΟΚ από τη Nova. Οπως είναι γνωστό, η πλευρά του μεγαλομετόχου του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει ξεκαθαρίσει πως το κανάλι της Παιανίας δεν είναι σε καμία περίπτωση προς πώληση, διαψεύδοντας επισήμως κάθε σχετική φημολογία.

Ωστόσο, η δραματική μείωση του μπάτζετ της νέας σεζόν σε συνδυασμό με την αποχώρηση του συνόλου των τηλεοπτικών προσώπων τα οποία σήκωσαν το βάρος της τηλεθέασης πέρυσι (αλλά και της γενικότερης αποψίλωσης του ενημερωτικού τομέα και της διοίκησης), που καθιστούν αμφίβολη την αντοχή τουOpen στο πεδίο του ανταγωνισμού, θα μπορούσαν υπό συνθήκες να αλλάξουν τα δεδομένα.

Λάδι στη φωτιά των σχετικών σεναρίων εξακολουθεί να πέφτει εξαιτίας των διαθέσεων που επιδεικνύει ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρίσκεται σε εμφανή απόσταση από το επίκεντρο των αποφάσεων και των εξελίξεων στο κανάλι της ιδιοκτησίας του.

media.gr,tvnea.com

Written by: arenaradio.gr

Rate it

Previous post

MEDIA

Βγαίνει νωρίτερα στον αέρα το «Master chef»

Μπορεί η σεζόν να μην έχει ακόμα ξεκινήσει και τα περισσότερα ριάλιτι, πλην του Big Brother που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή, να βγαίνουν στον αέρα την επόμενη εβδομάδα, αλλά «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Έτσι, στο Star, σχεδιάζουν ήδη το MasterChef. Έτσι κι αλλιώς το τρέιλερ με τις δηλώσεις συμμετοχής είναι ήδη στον αέρα και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν τα κάστινγκ. Στόχος του καναλιού είναι ο επόμενος […]

today2 Σεπτεμβρίου 2021 11

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΑΣ

0%