ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πότε η «υγιεινή» σου σαλάτα είναι χειρότερη από ένα μπέργκερ

today14 Ιουλίου 2021 3

Background
share close

Οι σαλάτες αποτελούν συνήθως μια υγιεινή πρόταση διατροφής, με λίγες θερμίδες. Υπάρχουν, όμως, και εκείνες οι περιπτώσεις που αποτελούν «βόμβα» θερμίδων και λίπους.

Προσοχή, λοιπόν! Είναι διαφορετικό να τρως μια σαλάτα που έχεις φτιάξει μόνος σου, με υλικά που γνωρίζεις, εν συγκρίσει με μια σαλάτα που έχεις πάρει από κάποια αλυσίδα καταστημάτων γρήγορου φαγητού και δεν ξέρεις πόσες θερμίδες «κρύβει».

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μία σαλάτα που αγοράζουμε από ένα φαστ φουντ είναι εξαιρετικά παχυντική, καθώς περιέχει κάτι λιγότερο από 1.300 θερμίδες κατά μέσο όρο. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος, αφού καλύπτει περίπου το μισό των θερμίδων που μπορεί να παίρνει καθημερινά ένας άνδρας και κάτι λιγότερο από το σύνολο των θερμίδων που μπορεί να παίρνει μια γυναίκα ανά ημέρα, ενώ επιθυμούν να διατηρήσουν το βάρος τους.

Εκτός από τα συστατικά όπως το μαρούλι, το λάχανο ή οι ντομάτες, αυτές οι σαλάτες περιέχουν και επιπλέον λίπη, τα οποία αυξάνουν τις θερμίδες τους σε εντυπωσιακό βαθμό. Στην περίπτωση, δε, που περιέχουν και τυρί παρμεζάνα, κάτι διόλου σπάνιο, τότε οι θερμίδες αυξάνονται ακόμα περισσότερο.

Συγκρίνοντας τις εν λόγω σαλάτες με διάφορα είδη μπέργκερ, που παρασκευάζονται από μεγάλες αλυσίδες, η εν λόγω έρευνα αποκάλυψε πως υπάρχουν σαράντα διαφορετικά είδη μπέργκερ που έχουν λιγότερες θερμίδες από μία σαλάτα. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο κι όμως συμβαίνει!

Πηγή:pronews.gr

Written by: arenaradio.gr

Rate it

Previous post

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα τρώω πιο υγιεινά; 5 συμβουλές για ένα έξυπνο και θρεπτικό μενού

Ξεκινώντας, ξεκαθάρισε στο μυαλό σου ότι όταν μιλάμε για υγιεινή διατροφή, δεν εννοούμε «κόβω», «στερούμαι», «πεινάω»…Είναι πολύ λάθος αυτό τα μοτίβο και δυστυχώς μερικοί από εμάς μπερδεύουμε τις έννοιες. Ίσως βέβαια, αυτό να συμβαίνει επειδή δεν έχουμε σωστή ενημέρωση. Παρακάτω θα δείτε 5 συμβουλές για πιο υγιεινά μαγειρέματα! Μια ισορροπημένη διατροφή απαιτεί να μένουμε πιστοί σε ένα διατροφικό πλάνο. Πώς είμαστε όμως σίγουρες πως μαγειρεύουμε υγιεινά ή πώς το πιάτο μας περιλαμβάνει τα […]

today14 Ιουλίου 2021 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΑΣ

0%